×

Cultura si divertisment

Copiii care locuiesc cu caini sau pisici de companie "au mai putine sanse de a dezvolta alergii...

Copiii care locuiesc cu caini sau pisici de companie "au mai putine sanse de a dezvolta alergii alimentare" - studiu

30.03.2023, 12:13 Sursa: mediafax.ro

Aplicatia Orange Sport este gratuita si poate fi descarcata din Google Play si App Store

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Descoperirile, publicate in revista Plos One, ar putea ajuta la proiectarea unor studii viitoare privind copiii si alergiile, au declarat oamenii de stiinta din Japonia.
Se crede ca aproximativ unul din 12 copii mici din Marea Britanie sufera de o alergie alimentara, potrivit Independent .
Expunerea la animale de ferma in timpul sarcinii si in copilaria timpurie este asociata cu un risc mai mic de alergii alimentare, au aratat cercetari anterioare.
Pentru cel mai recent studiu, Hisao Okabe, de la Universitatea de Medicina Fukushima, a folosit date de la 66.215 copii si mamele lor care au facut parte din studiul Japan Environment And Children's Study.
Aproximativ 22% dintre acestia au fost expusi la animale de casa, in principal caini si pisici, in timp ce se aflau in uter.
Copiii cu animale de companie de interior au avut o "incidenta semnificativ redusa a alergiilor alimentare" in comparatie cu cei cu caini de exterior, au descoperit cercetatorii.
Intre timp, copiii expusi la hamsteri, 0,9% din totalul grupului studiat, au avut o "incidenta semnificativ mai mare a alergiilor la nuci".
Descoperirile se bazeaza pe date auto-raportate si nu pot determina daca legatura dintre expunerea la animale de companie si incidenta alergiilor alimentare este cauzala, au precizat cercetatorii.
"Acest studiu a aratat ca asocierea dintre expunerea la animale de companie in timpul dezvoltarii fetale sau al copilariei timpurii si riscul de incidenta a alergiilor alimentare pana la varsta de trei ani difera in functie de combinatia a doi factori: specia animalului de companie si tipul de alergen. Expunerea la caini ar putea reduce riscurile de incidenta a alergiilor la oua, lapte si nuci; expunerea la pisici ar putea reduce riscurile de alergii la oua, grau si soia; expunerea la hamsteri ar putea creste riscul de alergie la nuci".
"Cu toate acestea, acest studiu a fost un sondaj bazat pe un chestionar si nu am efectuat o evaluare obiectiva. Sunt necesare studii suplimentare care sa utilizeze provocari alimentare orale pentru a evalua cu mai multa acuratete incidentul alergiilor alimentare".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare