Finante personale

thumbs

Asteptarea a luat sfarsit: Comisia Europeana si-a dat acordul preliminar pentru fuziunea Chimcomplex - Oltchim

26.07.2018, 16:59 Sursa: zf.ro

Directoratul General pentru Concurenta din cadrul Comisiei Europene a emis recent Scrisoarea de Confort privind procedura de vanzare a activelor Oltchim SA de catre Chimcomplex Borzesti, informeaza un comunicat.

Documentul, asteptat de 6 luni, confirma ca termenii si conditiile care stau la baza actualului proces de vanzare nu indica o posibila continuitate economica intre Oltchim SA si cumparatorii activelor, Chimcomplex Borzesti, trimitand astfel un semnal de aprobare a tranzactiei in mediului financiar european, arata comunicatul.

In ultimele doua luni s-au finalizat auditurile si rapoartele de Due Diligence facute de PricewaterhouseCoopers si Jacobson Londra si au fost oferite potentialilor finantatori, care in urmatoarele saptamani vor face ofertele angajante.

"Incheierea cu succes a acestei tranzactii este de importanta capitala pentru relansarea industriei chimice din Romania, avand ca obiectiv integrarea si dezvoltarea unui complex industrial ce va deveni unul dintre cei mai importanti jucatori din industria chimica romaneasca si din Europa de Sud Est." spune Virgiliu Bancila, presedinte CA Chimcomplex.

Bancila spune ca in Oltchim vor fi investiti 117 milioane de euro in primii 3 ani dupa achizitie si 450 milioane euro incepand cu al patrulea an.

Dat fiind tipul de tranzactie (cea mai mare din Europa de Est din acest an), finalizarea finantarii acestei fuziuni este asistata de catre senior advisorul Deloitte Londra. Reprezentantii Chimcomplex au avut saptamanile trecute o serie de intalniri la Londra cu investitori cu experienta in domeniu si in astfel de tranzactii in zona Europei de Est, iar in curand intregul proces de finantare va fi finalizat.

Chimcomplex Borzesti a fost infiintata de stat in 1954, iar in 2003, compania a fost privatizata iar grupul SCR, condus de antreprenorul Stefan Vuza, a devenit actionar principal. Astazi compania este listata pe segmentul alternativ al Bursei de Valori Bucuresti.

Oltchim a fost infiintat in 1966 sub denumirea de Combinatul Chimic Valcea, din 1990 functioneaza sub forma de societate comerciala pe actiuni iar din 1997 devine companie publica prin listarea la Bursa de Valori Bucuresti.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare