Burse

thumbs

Asociatia Pensiilor Private: Fondurile de pensii private au platit 320 mil. lei catre clienti de la lansarea din 2008 incoace

09.11.2018, 00:00 Sursa: zf.ro

Fondurile de pensii private au platit 322 milioane de lei catre 48.000 de participanti, decedati (catre familiile acestora) sau iesiti la pensie din diverse motive, de la lansarea acestui sistem din 2008 incoace, arata statisticile realizate de Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR). Conform legislatiei, platile se fac deocamdata, pana la aparitia unei legi de plata, sub forma de anuitati, fie ca suma unica, fie sub forma de transe lunare egale pe o perioada de cel mult 5 ani. Cei sapte administratori de fonduri de pensii private aveau la finele lunii septembrie 7,1 milioane de participanti, dintre care 1,9 milioane la NN, 1,5 milioane la Allianz-Tiriac, un milion la Metropolitan Life si restul la Aegon, Generali, BCR si BRD. In acelasi timp, activele nete ale fondurilor de pensii totalizau 46,5 miliarde lei, fata de 38 miliarde lei la 30 septembrie 2017. Din portofoliul total, investitiile in titluri de stat au cea mai mare pondere, de 62,5%, in timp ce actiunile listate reprezinta 18,9%, iar investitiile in instrumente cu venit fix reprezinta 8,3%. Alte zone de interes pentru fonduri sunt obligatiunile, fondurile mutual si alte instrumente de piata. Potrivit statisticilor APAPR, valaorea medie a unitatii de fond este de 23,1 lei, in crestere de la 22,6 lei la finele lui septembrie 2017.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare