Companii

thumbs

Statul baga adanc mana in vistieria perlelor din energie, amenintandu-le investitiile, dar piata de capital aplauda: "Suntem placut surprinsi"

09.11.2018, 00:07 Sursa: zf.ro

"Anuntarea unor dividende suplimentare, eveniment pe care piata, in general, il crediteaza cu sanse mici de realizare, surprinde placut investitorii si determina evolutii pozitive ale pietei. Este ceea ce am vazut in cazul Romgaz si este probabil ca aceasta reactie sa se replice in situatii asemanatoare", spune brokerul Alin Brendea, director general adjunct al Prime Transaction. Romgaz (simbol bursier SNG), principalul producator si furnizor de gaze naturale al Romaniei, va distribui in 2018 un dividend suplimentar de 1,3 lei pe actiune, echivalentul unui randament de 3,8%, in contextul in care compania de stat a avizat miercuri repartizarea la solicitarea actionarului majoritar, respectiv statul roman prin Ministerul Energiei. Suma care urmeaza a fi directionata catre actionari este de 501 milioane de lei. Acesta nu este un dividend trimestrial, ci pur si simplu un dividend suplimentar cerut de actionarul companiei, Ministerul Energiei. Reprezentantii Romgaz au si precizat de altfel ca in cazul unor investitii masive compania va apela la credite. Romgaz a raportat pentru primul semestru din acest an afaceri de 2,5 miliarde lei, mai mari cu 3,4% fata de aceeasi perioada din 2017, pe fondul cresterii productiei de gaze naturale, in timp ce profitul net a scazut cu 10%, la aproape 800 mil. lei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare