Companii

thumbs

Romania, codasa la numarul de innoptari in regiune. Turistii au petrecut 27 de milioane de nopti in unitatile de cazare din tara, sub nivelul din Ungaria si la jumatate fata de innoptarile vizitatorilor din Cehia

09.11.2018, 21:00 Sursa: zf.ro

Vizitatorii care au ajuns anul trecut in unitatile turistice din tara au petrecut in total doar 27 de milioane de nopti, fata de 31 de milioane de innoptari inregistrate in Ungaria si la jumatate fata de numarul de nopti petrecute de turisti in Cehia, arata o analiza facuta de ZF pe baza datelor de la Eurostat. Spre comparatie, in Polonia vizitatorii au petrecut in total 84 de milioane de nopti anul trecut. In topul clasamentului se mentin Spania, cu 471 de milioane de nopti petrecute de turisti in structurile de cazare si Franta, cu 433, arata aceeasi sursa. Vecinii bulgari se pozitioneaza in clasament sub Romania, cu un nivel aproape similar de innoptari, 26 de milioane, potrivit Eurostat. Numarul de nopti petrecute de vizitatori in structurile de cazare, ce a fost pe crestere in toate tarile din Europa, este unul dintre cei mai relevanti indicatori pentru atractivitatea unei destinatii atat din punct de vedere turistic, cat si de business. Romania a inregistrat un avans cu 6,4% anul trecut la innoptari, in timp ce Ungaria a avut o crestere cu 7,9%, Cehia cu 7,1% iar Polonia cu 5,6%, arata calculele ZF.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare