Zf 24

thumbs

Mega Image, la un pas sa preia unul dintre cei mai mari retaileri independenti, reteaua vranceana Zanfir

16.11.2018, 10:34 Sursa: zf.ro

Retailerul belgiano-olandez Mega Image se afla la un pas sa preia reteaua de magazine Zanfir din judetul Vrancea in una dintre cele mai importante tranzactii din comert, spun sursele ZF. Oficialii Mega Image nu au raspuns solicitarii ZF pana la momentul publicarii acestei stiri, pe cand Lilieana Zanfir, proprietarul retelei de magazine cu acelasi nume, neaga informatiile. "Sunt inca aici", afirma ea.

Zanfir SNC a obtinut afaceri de aproape 190 mil. lei anul trecut, insa din total retailul asigura mai bine de jumatate, productia fiind undeva la 30-40% conform celor mai recente date ZF. Tranzactia poate fi estimata astfel la circa 40-50 mil. lei dat fiind ca in comert evaluarea unei companii se face ca pondere in cifra de afaceri, mai exact 50% din business in comertul alimentar.

Prin aceasta tranzactie Mega Image isi face intrarea in judetul Vrancea si marcheaza o noua zona de dezvoltare, cea a Moldovei. Mai exact, reteaua de circa 650 de magazine continua sa acopere tara, insa iese din sfera oraselor mari.

Pentru Zanfir, companie controlata de familia cu acelasi nume, aceasta tranzactie inseamna exit-ul din zona de retaiil. Pentru productie insa, acest deal poate fi benefic dat fiind ca produsele fabricii proprii pot fi listate in Mega Image - nu doar in magazinele preluate, ci in mai multe unitati din retea. Un model similar a fost si cel practicat de Mega Image cu Angst, produse care inca se gasesc pe rafturile supermarketurilor si la patru ani de la preluare.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare