Burse

thumbs

Elena Doina Dascalu, presedintele Consiliului de Administratie al Electrica, si-a dat demisia din functie ca urmare a numirii la ASF

16.11.2018, 10:37 Sursa: zf.ro

Elena Doina Dascalu, presedintele Consiiului de Administratie al Electrica, si-a dat demisia din functie ca urmare a numirii de catre Parlament ca prim-vicepresedinte al ASF din 14 noiembrie.

Astfel, Elena Doina Dascalu va mai detine calitatea de administrator al Electrica pana pe 14 decembrie. Ea a fost anterior vicepresedinte al Curtii de Conturi

In acelasi timp, ca urmare a renuntarii lui Arielle Malard de Rothschild la calitatea de membru al Consiliului de Administratie al Electrica SA, pozitia a fost preluata provizoiu de Dragos Andrei. Acesta va ocupa functia de la 1 decembrie 2018 si pana la data de 30 iunie 2019 sau pana la intrunirea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor Electrica avand pe ordinea de zi ocuparea pozitiei de administrator vacante, oricare dintre aceste date intervine prima.

Electrica (EL), cea mai recenta listare a unei companii de stat, a raportat pentru primele noua luni ale anului un profit net de 315 milioane de lei, in crestere cu 230% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce veniturile operationale totale s-au situat la 4,1 mld. lei, in scadere cu 1% fata de ianuarie-septembrie 2017.

Indicatorul EBITDA raportat de companie s-a situat la 706 milioane lei, in crestere cu 73% fata de perioada similara din 2017, in timp ce profitul operational (EBIT) al Grupului a crescut cu 268 milioane lei.

Capitalizarea bursiera a companiei detinuta de statul roman prin Ministerul Energiei in proprtie de 48,7% este de 3,7 miliarde lei, dupa ce de la inceputul acestui an s-au realizat tranzactii in valoare de peste 360 milioane lei, pe fondul unei deprecieri de 4,96% a actiunilor EL.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare