Business international

thumbs

Ce valoare adaugata poate da un artist unui oras. Peste 400 mil. dolari din economia de 9 miliarde dolari a orasului Toronto este generata de rapperul Drake

18.11.2018, 14:16 Sursa: zf.ro

Rapperul canadian Drake reprezinta un plus de valoare pentru orasul sau natal, Toronto, specialistii estimand ca 5% din economia turistica a orasului este generata de imaginea artistului, potrivit The Source.

Consultantul de marketing si branding Gordon Hendren a declarat anul acesta ca Drake aduce 440 de milioane de dolari din economia de 8,8 miliarde de dolari a orasului.

"Am facut cateva calcule care sugereaza ca Drake valoreaza 440 de milioane de dolari din economia orasului Toronto", spune Hendren. "Sunt mai multi factori de luat in calcul, dar consideram ca Drake reprezinta 5%. De ce? Pentru ca a ajutat la rebranduirea orasului. Lumea se uita la el si vede Toronto".

In ultimii ani, de cand a devenit cunoscut, Drake s-a aliniat cu echipa Toronto Raptors pe care o sustine in versurile sale si atrage oameni in Canada si pentru evenimente precum festivalul OVO, organizat de el.

In plus, Hendren spune ca mai multe businessuri au profitat de celebrul "The 6ix", asa cum isi numeste Drake orasul natal, construind branduri si campanii de marketing in jurul conceptului.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare