Business international

thumbs

Pretul unei cafele in Venezuela a crescut cu 285.614% intr-un an

06.12.2018, 16:43 Sursa: zf.ro

Guvernul Venezuelei a majorat recent salariile, insa oamenii din Venezuale, in loc sa sarbatoreasca, cumpara bunuri cat de repede se poate inainte ca hiperinflatia din aceasta tara sa scumpeasca inevitabil produsele, scrie Bloomberg.

Cu alte cuvinte, salariile marite sunt in aceeasi masura vesti proaste in care sunt vesti bune. Asta inseamna ca banii vor fi tipariti mai repede, dar banca centrala si mediul de business vor reactiona.

Asadar, la o saptamana dupa a 6-a marire a salariului minim in Venezuela in 2018, nu este nicio surpriza ca pretul unei cafele s-a dublat. Efectele se vad cel mai bine in rata de schimb a monedei nationale a Venezuelei, bolivarul, pe pietele negre. Bolivarul s-a scufundat la un nou minim fata de dolar, la o rata de schimb de 526 de bolivari pentru un dolar.

Potrivit Bloomberg, inflatia anuala din Venezuela a atins la inceputul lunii decembrie 2018 rata de 285.614%

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare