Business international

thumbs

Piata bursiera din Londra scade din nou: Indicele FTSE 100 ar putea inchide la minimul din 2018

06.12.2018, 17:11 Sursa: zf.ro

Indicele FTSE 100 al bursei londoneze se tranzactiona joi cu 2,2%, la 6.770,5, dupa ce miercuri a inregistrat o scadere de 1,4%, in contextul in care pretul actiunilor din minerit, petrol si sectorul bancar s-au depreciat, dar si pe fondul escaladarii tensiunilor comerciale SUA-China si arestarii unui executiv de rang inalt din cadrul Huawei, potrivit MarketWatch.

In 15 sesiuni bursiere, indicele FTSE 100 a inregistrat 11 scaderi. In cazul in care indicele va fi la inchiderea sesiunii bursiere sub 6.888, se va stabili un nou nivel minim de inchidere pentru acest an.

Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei Technologies, a fost arestat de autoritatile canadiene, ceea ce a reinnoit ingrijorarile comerciale si a determinat caderea brusca a actiunilor futures din SUA. Autoritatile chineze au reactionat agresiv cerand eliberarea lui Wanzhou printr-un purtator de cuvant al Ambasadei Chinei in Canada.

Pe de alta parte, cybersecuritatea in cazul folosirii de hardware chinezesc pentru sisteme IT, deprecierea pretului petrolului, nesiguranta ca prim-ministrul Theresa May va trece propunerea sa de plan pentru Brexit de Parlament pe 11 decembrie sporesc ingrijorarile legate de evolutia bursei din Londra.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare