Eveniment

thumbs

Gabriela Firea da lamuriri: Sunt probleme in RADET. Nu aveam cum sa fi rezolvat in 2 ani ce nu s-a facut de la Revolutie

18.01.2019, 11:15 Sursa: zf.ro

Gabriela Firea considera ca discursul Opozitiei din Consiliu privind problemele RADET ca fiind strigator la cer, deoarece PNL a detinut controlul regiei inainte ca ea sa fie primar, si a asistat pasiv la degradare. Firea mai spune ca nu poate fi rezolvat in 2 ani ce nu s-a facut de la Revolutie.

Primaria Capitalei si primarul general Gabriela Firea condamna ferm orice tentativa a reprezentantilor Opozitiei din Consiliul General de a obtine beneficii politice pe seama problemelor din sistemul de termoficare al Bucurestiului, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Primaria Capitalei.

Potrivit primarului general, problemele RADET sunt cunoscute, insa nu pot fi rezolvate in doi ani ceea ce nu s-a facut de la "Revolutie incoace".

"Consider strigatoare la cer demagogia PNL privitoare la situatia RADET, in conditiile in care acest partid a detinut controlul total asupra acestei regii in ultimii 10 ani inainte de mandatul meu, timp in care au asistat pasivi, sau poate chiar activi, la degradarea sistemului de termoficare din Bucuresti si la acumularea datoriilor istorice catre ELCEN. Stim cu totii ca sunt probleme in retea, dar cred ca oricine intelege ca nu aveam cum sa fi rezolvat in doi ani ceea ce nu s-a facut de la Revolutie incoace. Inca din primele luni de mandat am luat decizia de a unifica productia si distributia energiei termice in Bucuresti. In multe alte orase din tara centralele au fost preluate gratuit de catre administratia publica locala, iar noi nu reusim, iata, sa le preluam nici cu bani, desi am facut toate diligentele necesare de 2 ani", a spus Gabriela Firea.

Primaria Capitalei mai anunta ca investeste constant in sistemul de termoficare al Municipiului Bucuresti, o serie de proiecte fiind deja realizate, altele sunt in derulare sau in diferite etape pregatitoare.

"Totodata, actuala administratie publica a Municipiului Bucuresti este pregatita pentru modernizarea si reabilitarea Sistemului de Alimentare Centralizata cu Energie Termica - SACET", mai arata Primaria.

Precizarile vin dupa ce in spatiul public a fost criticat numarul mare de avarii de la RADET.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare