Banci si asigurari

thumbs

Impactul noii taxe impusa de guvern bancilor. Sergiu Manea, CEO BCR: Avem sub revizuire toate planurile de investitii pe care le aveam pana acum

18.01.2019, 12:37 Sursa: zf.ro

Sergiu Manea, CEO-ul Bancii Comerciale Romane (BCR), a declarat, vineri, ca banca ia in calcul sa isi amane planurile de investitii, ca urmare a introducerii noii taxe pentru banci.

"Avem sub revizuire toate planurile de investitii pe care le aveam pana acum", a afirmat Sergiu Manea, vineri, in cadrul unei conferinte organizate de Asociatia Romana a Bancilor (ARB) si Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR).

CEO-ul BCR a precizat ca au luat aceasta decizie, deoarece banca trebuie sa creeze "un model economic viabil".

Amanarea acestor investitii duce la scaderea increderii in economie, iar lipsa increderii "duce la mai putini oameni care iau credite", a punctat reprezentanul BCR.

"Nu suntem deosebiti de alti agenti economici", a subliniat Manea, facand o comparatie intre o banca si o companie. El a dat un exemplu simplu: daca unei compani ii creste cheltuiala de la 100 de lei la 119 lei, atunci va reveni la cheltuieli de 100 de lei.

ARB si CPBR au organizat vineri o conferinta cu tema "Provocarile industriei bancare in anul detinerii presedintiei Consiliului Uniunii Europene".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare