Business international

thumbs

Tara unde bogatii devin si mai bogati, iar saracii sunt inlocuiti de roboti

09.02.2019, 21:34 Sursa: zf.ro

Situatia economica actuala a Americii indica un fenomen ce pare a creste de la un an la altul - disparitia a clasei de mijloc. Diferenta dintre bogati si saraci - calculata pe baza veniturilor anuale ale celor mai sarace si celor mai bogate gospodarii - a crescut de la 29.200 de dolari, pana la 189.600 de dolari intre 2010 si 2015, pe baza calculelor Bloomberg, folosind datele Biroului de recensamant din S.U.A.

Una dintre cauzele acestui rezultat este preluarea de catre masinarii si roboti a numeroaselor tipuri de sarcini, care pana nu demult apartineau clasei de mijloc si celor mai saraci. "Dezvoltarile tehnologice au inlocuit din ce in ce mai mult posturile muncitorilor calificati", a declarat Chad Sparber, profesor asociat si presedinte al departamentului economic de la Universitatea Colgate. Iar aceasta schimbare va creste agresiv. Aproximativ 38% din locurile de munca din SUA ar putea fi expuse riscului de automatizare pana la inceputul anilor 2030, potrivit unui studiu realizat de PricewaterhouseCoopers LLP. Industriile "cele mai expuse" includ comertul cu amanuntul, transporturile si depozitarea, precum si industria prelucratoare.

Cititi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare