Business international

thumbs

Avertismentul lui Vladimir Putin: Rusia ar putea tinti SUA si tarile care gazduiesc sisteme de rachete americane. "Vom fi fortati"

20.02.2019, 14:43 Sursa: zf.ro

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat ca, in cazul in care este amenintata, Moscova va lua masuri de retorsiune si asimetrice impotriva SUA si tarilor europene care gazduiesc sisteme de rachete americane, informeaza site-ul agentiei Tass.

"Am spus deja si vreau sa repet, si acest lucru este vital, repet acest lucru in mod special, ca Rusia nu intentioneaza sa fie prima care va amplasa aceste rachete in Europa", a declarat liderul de la Kremlin cu ocazia discursului sau anual privind Starea Natiunii.

"Daca (rachetele) sunt intr-adevar fabricate si instalate pe continentul european, iar SUA au aceste planuri (...) acest lucru va conduce la o deteriorarea abrupta a situatiei in domeniul securitatii internationale si ar crea amenintari serioase la adresa Rusiei, deoarece zborul pana la Moscova pentru anumite tipuri de rachete dureaza 10-12 minute. Aceasta este o amenintare foarte grava pentru noi. In acest caz vom fi fortati, si vreau sa subliniez acest lucru, vom fi fortati sa ne gandim la masuri in oglinda si asimetrice", a adaugat Putin.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare