Business Hi-Tech

thumbs

Orange ofera detalii despre avaria care a intrerupt timp de 3 ore serviciile pentru unii clienti: fibra optica s-a rupt din cauza unei alunecari de teren in Mehedinti si a unor lucrari de constructii din Brasov si Bistrita Nasaud, fara legatura cu Orange

27.03.2019, 21:17 Sursa: zf.ro

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Avaria care a impiedicat astazi timp de cateva ore clientii Orange din mai multe regiuni din tara sa-si foloseasca telefoanele mobile sau sa acceseze unele aplicatii a fost provocata de trei incidente care au avut loc simultan si care au dus la ruperea unor tronsoane de fibra optica, niciuna dintre ele nefiind provocate de companie, au transmis miercuri seara reprezentantii celui mai mare jucator de pe piata locala de comunicatii.

Problemele au durat trei ore, conform companiei. "Astazi, incepand cu ora 14:34, o parte dintre clientii nostri au intampinat dificultati in accesarea serviciilor de voce si date, precum si a aplicatiilor Orange".

Problemele au fost provocate de trei incidente separate: "Aceasta situatie a aparut ca urmare a unor sectionari multiple simultane ale magistralelor principale de fibra optica in judetele Bistrita-Nasaud, Brasov si Mehedinti. Echipele noastre tehnice au intervenit prompt pe teren si au repus serviciile in functiune gradual, incepand cu ora 16:40. Serviciile au revenit la parametri normali de functionare la ora 17:40.

Sectionarile care au afectat reteaua de fibra optica au fost cauzate de o alunecare de teren in judetul Mehedinti si de lucrari de constructii civile, fara legatura cu reteaua Orange, in judetele Brasov si Bistrita-Nasaud. Din pacate, astfel de situatii nu sunt izolate, doar anul trecut ne-am confruntat cu peste 1200 de incidente de sectionare a fibrei, majoritatea fara impact asupra serviciilor oferite clientilor nostri.

De regula, acestea nu au impactul avariei de astazi, deoarece in reteaua Orange folosim dubla protectie si, in anumite cazuri, chiar tripla protectie a infrastructurii de fibra optica. Situatia exceptionala de astazi a aparut din cauza faptului ca toate cele trei inele de protectie a magistralelor principale de fibra optica au fost sectionate simultan, conducand la izolarea unor echipamente si platforme de servicii critice pentru retea. Regretam disconfortul creat si le multumim clientilor nostri pentru intelegere."

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.


Articole asemanatoare