Burse

thumbs

Petrom porneste la Petrobrazi o unitate care converteste GPL in carburant auto. Investitii de circa 65 mil. euro

15.04.2019, 13:49 Sursa: zf.ro

OMV Petrom (simbol bursier SNP) a pus in functiunea la rafinaria Petrobrazi unitatea de Policombustibili care converteste GPL si benzina usoara de joasa calitate in produse petroliere cu valoare adaugata ridicata, respectiv benzina si motorina. Petrom mentioneaza ca aceasta este cea de-a treia unitate de acest tip din lume si este prima care converteste si benzina usoara de joasa calitate, nu doar GPL.

"Prin noua unitate Policombustibili, tehnologii de ultima generatie din industria petrochimica si de rafinare sunt disponibile acum si in rafinaria Petrobrazi", spune Radu Caprau, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

Lucrarile la proiectul unitatii Policombustibili au inceput in 2017 si au necesitat investitii de aproximativ 65 milioane de euro, mentioneaza Petrom.

"Proiectul a implicat construirea noii unitati care se intinde pe o suprafata mai mare decat cea a unui teren de fotbal. Lucrarile la unitatea Policombustibili au presupus peste 850.000 de ore-munca fara incidente, fiind implicate peste 550 de persoane - specialisti OMV Petrom, precum si sub-contractori specializati", mentioneaza Petrom.

OMV Petrom a inregistrat in primul trimestru din 2019 o productie de hidrocarburi in scadere cu 2% comparativ cu ultimele trei luni ale anului precedent, in timp ce marjele de rafinare au atins un nivel minim al ultimilor cel putin patru ani, iar petrolul este in scadere accelerata.

Din punct de vedere operational acesta este unul dintre cele mai slabe trimestre pentru Petrom, ceea ce ar putea sa-si puna amprenta si asupra rezultatelor financiare pentru primele trei luni ale anului 2019.

Compania isi va publica pe 3 mai 2019 raportul aferent rezultatelor financiare din lunile ianuarie, februarie si martie. La nivelul grupului OMV, productia de hidrocarburi a urcat cu 6% intr-un an, in timp ce Petrom inregistreaza un declin de 5,6%.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare