Burse

thumbs

SIF-urile au investitii de 2,3 mld. lei la Banca Transilvania si BRD. In S2/2018 toate cele cinci societati au cumparat TLV si doua au luat BRD

26.04.2019, 08:30 Sursa: zf.ro

SIF2 Moldova are cele mai mari investitii la Banca Transilvania din randul celor cinci societati si cu o detinere de 7,176% din capitalul social este al doilea cel mai mare actionar al institutiei de credit dupa Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Cele cinci societati de investitii financiare (SIF-uri) au investitii de 2,3 mld. lei la Banca Transilvania si BRD, cele mai tranzactionate actiuni de la bursa romaneasca, si au o participatie de 16,39% din capitalul social al bancii de la Cluj si alta de 8,9% la BRD, potrivit datelor agregate de ZF din cele mai recente rapoarte ale societatilor. Spre comparatie la finele lunii iunie din 2018, SIF-urile aveau investitii usor mai mari ca valoare, insa pana la finalul anului acestea au achizitionat actiuni bancare in contextul in care preturile s-au diminuat in decembrie 2018 ca urmare a Ordonantei 114. Astfel toate cele cinci SIF-uri si-au majorat ponderile in capitalul social al bancii de la Cluj, in timp ce din randul celor patru SIF-uri actionare la BRD, doar doua au suplimentat detinerile, respectiv SIF4 si SIF5.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare