Burse

thumbs

Cemacon Cluj Napoca raporteaza un profit net de 13,2 mil. lei la T1/2019, dublu fata de aceeasi perioada din 2018. Afacerile au urcat cu 48% la 31,9 mil. lei

15.05.2019, 18:18 Sursa: zf.ro

Producatorul de caramizi Cemacon Cluj Napoca (simbol bursier CEON) a raportat un profit net de 13,2 milioane de lei pentru primele trei luni din 2019, plus 114% fata de aceeasi perioada din 2018, in timp ce afacerile au urcat cu 48% la 31,9 milioane de lei, potrivit raportului publicat miercuri la bursa.

"Contextul de piata a continuat sa fie pozitiv in primul trimestru din 2019, cu o cerere foarte buna de materiale de zidarie si cu o evolutie pozitiva a preturilor de vanzare, determinata si de cresterile de costuri cu energia, combustibilii si forta de munca", spune Liviu Stoleru, directorul general al companiei cu 157 milioane de lei capitalizare.

Cheltuielile cu materiile prime si materialele au inregistrat o crestere de 17%, atat ca urmare a cresterii cantitatilor produse comparat cu aceeasi perioada a anului precedent, productivitate crescuta prin investitiile puse in functiune in anul 2018, cat si de o crettere generalizata a pretului de achizisie pentru materii prime, materiale pi combustibil generaa de contextul economic actual, mentioneaza compania.

Compania Dedeman este cel mai mare actionar al Cemacon, cu o participatie de 41,8%.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare