Business international

thumbs

The Guardian: Specialistii avertizeaza ca epidemia de Ebola din Republica Democrata Congo se extinde

15.05.2019, 18:17 Sursa: zf.ro

Epidemia de Ebola care afecteaza Republica Democrata Congo nu poate fi tinuta momentan sub control si risca sa devina la fel de grava precum cea care a afectat Africa de Vest intre 2013 si 2016, potrivit mai multor experti si reprezentanti ai unor organizatii umanitare, citati de The Guardian.

In ultima luna a fost inregistrata cea mai mare crestere a numarului de noi cazuri de Ebola de la inceputul epidemiei, iar eforturile de combatere a acestei boli sunt ingreunate de infrastructura de sanatate slab dezvoltata, dar si de conflictele dintre gruparile armate din regiune.

"Sunt foarte ingrijorat", a declarat Jeremy Farrar, directorul organizatiei caritabile Wellcome Trust, care a facut apel la o incetare a focului in regiune pentru a permite echipelor medicale sa ajunga la persoanele afectate. "Nu stim daca aceasta epidemie o sa ajunga la nivelul celei din Africa de Vest sau nu, dar este uriasa in comparatie cu alte epidemii de Ebola din istorie si continua sa se extinda. Este remarcabil ca nu s-a extins mai mult, dar statisticile sunt infricosatoare si faptul ca numarul de cazuri creste este ingrozitor", a declarat el.

Farrar a mai spus ca o incetare a focului pentru cel putin sase luni, negociata de Natiunile Unite, Crucea Rosie sau organizatii similare, este deosebit de imporanta pentru combaterea acestei epidemii.

Directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, s-a declarat si el ingrijorat. El a declarat in luna martie ca epidemia de Ebola ar urma sa se incheie in urmatoarele sase luni, insa in aprilie a declarat ca numarul de cazuri creste, din cauza conflictului din zona. "Numarul de cazuri este in crestere din cauza actelor de violenta care ne ingreuneaza munca de fiecare data", a spus acesta.

Peste 1.600 de persoane au fost infectate cu virusul Ebola in regiunea North Kivu din Republica Democrata Congo, iar peste 1.000 de persoane au decedat din cauza acestei boli. La zece luni de la declansarea epidemiei, numarul de noi imbolnaviri continua sa creasca, iar mortalitatea este de aproximativ 67%, mult mai mare decat in cazul epidemiilor de Ebola anterioare.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare