Business international

thumbs

Cancelarul german Angela Merkel: In final, Brexit este o pierdere pentru toata lumea

15.05.2019, 18:55 Sursa: zf.ro

Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri ca iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana va fi in final o pierdere pentru toata lumea, chiar daca o parte a companiilor si-au mutat sediile generale in Germania, relateaza Reuters.

"Germania, ca locatie financiara, beneficiaza de pe urma acestui fapt (Brexit, n.red.), dar acest lucru nu schimba faptul ca in final, iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana este o pierdere pentru toata lumea, din punctul meu de vedere", a declarat cancelarul german in cadrul unui congres in Hamburg.

In urma incertitudinii generate de Brexit, multe companii europene au decis sa isi mute sediile generale din Marea Britanie in Germania.

Purtatorul de cuvant al prim-ministrului britanic Theresa May a transmis miercuri ca prioritatea este trecerea Acordului Brexit de Parlament.

Guvernul Theresa May incearca sa depaseasca impasul din negocierile cu liderul laburist, Jeremy Corbyn. Executivul de la Londra spera sa obtina sprijinul Partidului Laburist pentru aprobarea Acordului Brexit in Camera Comunelor.

Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeana. In cazul in care Acordul ar fi aprobat, iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana ar urma sa se produca imediat.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare