Banci si asigurari

thumbs

Virgil Soncutean, CEO Allianz-Tiriac: Numarul daunelor pe asigurari de sanatate il depaseste pe cel de pe asigurari auto

22.05.2019, 07:39 Sursa: zf.ro

Politele de sanatate sunt frecvent utilizate de asigurati, numarul dosarelor de dauna pe acest segment fiind mai mare decat numarul dosarelor de dauna pe segmentul auto la nivelul Allianz-Tiriac, in pofida faptului ca subscrierile din asigurarile de sanatate au o valoare semnificativ mai mica fata de subscrierile pe segmentul auto. "Asigurarile de sanatate reprezinta aproximativ 5% din portofoliul nostru, insa numarul dosarelor de dauna este mai mare decat numarul dosarelor de dauna pe care le avem pe segmentul auto, care reprezinta circa 50% din totalul portofoliului. Exista o presiune mare pe resurse in piata asigurarilor de sanatate si exista riscul ca asiguratorii sa cada in capcana de a vinde rapid, fara sa fie pregatiti sa gestioneze pana la capat tot procesul", a explicat Virgil Soncutean, CEO al Allianz-Tiriac, al doilea cel mai mare asigurator local si cel mai mare jucator din piata politelor de sanatate. Allianz are in prezent peste 100.000 de clienti pe segmentul asigurarilor de sanatate, adica aproape 30% din numarul total de clienti din piata. Romanii sunt tot mai interesati de achizitia asigurarilor care includ in acoperiri riscul de producere a bolilor grave, tendinta fiind generata de majorarea veniturilor pe de o parte si de cresterea incidentei bolilor grave pe de alta parte, potrivit lui Soncutean.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare