Banci si asigurari

thumbs

Madalin Rosu, BAAR: Doar 7% din clientii RCA si-ar repara masina la un service auto independent. Aproape 50% ar prefera un service partener al asiguratorului si regia proprie

22.05.2019, 13:24 Sursa: zf.ro

Doar 7% din clientii RCA si-ar repara autoturismul avariat la un service auto independent, in timp ce majoritatea clientilor ar prefera un service partener al companiei de asigurari sau repararea in regie proprie in baza unei oferte de despagubire primite de la asigurator, potrivit lui Madalin Rosu, presedinte al Biroului Asiguratorilor Auto (BAAR), care a citat un studiu IRES realizat pentru UNSAR -asociatia profesionala a asiguratorilor locali. "Circa 28% din participantii la studiu au spus ca si-ar repara masina la un service partener al asiguratorului. Legea spune insa ca asiguratorii nu au voie sa recomande clientului un service. Daca consumatorul isi doreste sa mearga la un service partener al asiguratorului haideti sa-l lasam. Alti circa 20% din respondenti au spus ca ar prefera sa-si repare masina pe cont propriu, in baza unei oferte de despagubire de la asigurator. Vorbim practic de aceea regie proprie mult comentata si atacata de service-urile independente. Pe de alta parte, doar 7% din clientii RCA au spus ca si-ar repara masina la un service multimarca, deci service-urile cu care noi dialogam, care sunt cele mai vocale, reprezinta 7% din clienti. Discutam cu 7% din clientii si reusim sa schimbam legea RCA in favoarea unor service-uri independete", atrage atentia Madalin Rosu.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare