Companii

thumbs

Ministerul Finantelor a aprobat pana in aprilie ajutoare de stat de 1,1 mld.lei pentru 28 de proiecte de investitii, care vor genera 4.455 noi locuri de munca

22.05.2019, 15:05 Sursa: zf.ro

Ministerul Finantelor a aprobat in perioada septembrie 2018-aprilie 2019 acorduri de finantare pentru 28 proiecte de investitii prin schema ajutorului de stat, in valoare totala de 1,1 miliarde lei, care vor genera 4.455 noi locuri de munca.

Din totalul proiectelor, 12 vor fi implementate de catre societati cu capital romanesc.

Cea mai mare finantare, de 174 milioane lei, a fost aprobata pentru pr oducatorul de piese din aluminiu pentru aeronave Universal Alloy Corporation Europe (UACE), filiala grupului elvetiano-austriac Montana Tech Components. Universal Alloy Corporation Europe furnizeaza componente celor mai importanti producatori de aeronave, precum Airbus, Boeing, Bombardier si Premium Aerotech, compania solicitand ajutorul de stat pentru un proiect de 526 milioane lei.

Pe locul doi se afla MG TEC Industry, companie fondata de antreprenorul Vasile Hasmasan, care va primi 150 miliaone lei pentru un proiect de 372 milioane lei care vizeaza o fabrica de produse absorbante si produse igienico - sanitare de larg consum.

Si Automobile Dacia va primi un ajutor de 115 milioane lei, pentru derularea unei investitii de 453 miliaone lei care va genera 300 de locuri de munca.

Pe lista companiilor care vor primi finantare de la buget de numara si Transgaz, Sogefi Suspensions Eastern Europe SRL din Oradea, VARTA Microbattery Brasov sau Petstar Recycling Slobozia.

In plus, MFP aminteste investitorilor ca p ot depune in continuare cereri de finantare prin intermediul schemei de ajutor de stat, fiind eligibile proiecte de minim un milion de euro.

Potrivit ministerului, in situatia in care bugetul alocat se epuizeaza, la rectificarea bugetara vor fi asigurate sumele necesare astfel incat toate proiectele eligibile sa primeasca finantare pentru implementare.

Pentru anul 2019, in legea bugetului de stat nr. 50/2019 sunt prevazute credite de angajament pentru acordarea de ajutoare de stat in valoare de peste 1,6 mld. lei, ceea ce presupune finantarea unor proiecte de investitii de cel putin 4 mld. de lei.

Pentru a facilita accesul la finantare, ministerul a adoptat o serie de modificari de simplificare a schemei de ajutor de stat 807/2014, printre care diminuarea plafonului minim al proiectelor de investitii pentru a fi eligibile la 1 milion de euro, posibilitatea demararii proiectului de investitii de la data depunerii cererii de acord pentru finantare, simplificarea planului de investitii.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare