Eveniment

thumbs

Cineastul Franco Zeffirelli, cunoscut pentru Iisus din Nazaret, a murit la 96 de ani

15.06.2019, 16:57 Sursa: zf.ro

Regizorul Franco Zeffirelli a murit la 96 de ani, la domiciliul sau de pe Appia Antica, din Roma, anunta presa italiana.

In ultimele momente, petrecute la capatul unei suferinte care i-a marcat ultimele luni de viata, alaturi de regizor s-au aflat fii sai adoptivi, Pippo si Luciano, un medic si preotul bisericii San Tarcisio, care i-a oferit binecuvantarea. Trupul sau va fi depus la Capitoliu, in Roma, anunta Il Messaggero. Regizorul urmeaza sa fie ingropat in cimitirul Porte Sante din Florenta, orasul sau natal.

Franco Zeffirelli, nascut pe 12 februarie 1923, a fost un regizor italian si producator de film si televiziune. Zeffirelli este si un apreciat regizor de opera si a fost membru al Senatului italian in perioada 1994-2001 din partea partidului de centru-dreapta Forza Italia.

Franco Zeffirelli a debutat ca asistent al regizorului Luchino Visconti si a devenit cunoscut in 1968, gratie lungmetrajului "Romeo si Julieta", care a primit patru nominalizari la premiile Oscar, insa mai ales gratie lungmetrajului din 1967 "Imblanzirea scorpiei" - cu Elizabeth Taylor si Richard Burton in rolurile principale. Totodata, miniseria de televiziune "Iisus din Nazareth", cu actorul Robert Powell in rolul principal, a devenit celebra in lumea intreaga si este difuzata in continuare de posturi TV din multe tari in perioada sarbatorii pascale.

Franco Zeffirelli a fost, totodata, primul cetatean italian care a primit Ordinul Imperiului Britanic in rang de cavaler in 2004.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare