Companii

thumbs

Abris Capital negociaza noi achizitii pe piata echipamentelor stomatologice. In urma cu o luna fondul de investitii a cumparat firma Dentotal Protect, unul dintre cei mai mari jucatori ai pietei de profil

22.07.2019, 08:00 Sursa: zf.ro

Fondul de investitii Abris Capital a demarat deja mai multe discutii pentru preluarea unor jucatori de pe piata echipamentelor stomatologice la doar o luna de la achizitia Dentotal Protect, potrivit surselor ZF. Printre tinte se numara si firma Alligator Dent, cu afaceri de peste 10 mil. lei anul trecut, mai spun sursele din piata. Oficialii de la Abris nu au dorit sa comenteze informatia. Ei au declarat insa ca sunt interesati de noi achizitii pe aceasta piata. "Sub noua structura de actionariat, Dentotal va lucra la consolidarea si cresterea cotei sale de piata, atat organic, cat si prin noi achizitii", potrivit anuntului facut de fond in momentul preluarii Dentotal. Decizia Abris de a face noi achizitii pe aceasta piata unde abia a cumparat o prima companie vine in contextul in care un fond de investitii pariaza pe un business pe o perioada limitata de 4-5 ani (in medie), pentru ca apoi sa vanda mai departe in castig. Astfel, in aceasta perioada de 4-5 ani fondul trebuie sa creasca businessul suficient pentru ca acesta sa devina atragator pentru un investitor, fie strategic, fie financiar. Piata echipamentelor stomatologice din Romania este puternic fragmentata, cu multe afaceri antreprenoriale de dimensiuni mici si medii.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare