Eveniment

thumbs

Situatie greu de inteles: Platforma informatica de la CNAS este indisponibila de 22 de zile. Ministrul Sanatatii: In numele CNAS, imi cer scuze pacientilor. Indolenta duce la ce s-a intamplat

22.07.2019, 15:42 Sursa: zf.ro

"As dori in numele celor de la Casa, desi nu este in subordinea Ministerului Sanatatii, sa imi cer scuze utilizatorilor si pacientilor care au avut de suferit in urma nefunctionarii sistemului la capacitatea pentru care a fost creat, pentru ca si aici este o discutie. Sunt mai multe aspecte care este nevoie sa fie rezolvate pe termen mediu si lung, unul dintre aceste aspecte se refera la securitatea cibernetica, un alt aspect se refera la contractarea de urgenta a unor servicii privind auditarea in integralitatea a sistemului, pentru aceste aspecte s-a depus o cerere de finantare", a declarat Pintea.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca angajatii care au avut competente in rezolvarea problemelor sa inteleaga ca situatia este una urgenta.

"Am avut o discutie interesanta astazi (luni, n.r), am inteles foarte multe lucruri, dar mai presus de toate, am inteles ca uneori indolenta duce la ceea ce s-a intamplat pana acum si mai spun inca o data: faptul ca dorim sa ne acoperim de documente nu e o scuza. Birocratizam excesiv uneori fara sa fie nevoie temandu-ne ca se va intampla ceva. Da s-a intamplat", mai spune ministrul.

Reprezentantii CNAS si cei care se ocupa de mentenanta sistemului de informatic al cardurilor de sanatate au participat, luni, la o intalnire convocata de Ministerul Sanatatii, pentru a discuta erorile din ultimele zile.

Pe 10 iulie 2019, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) anunta oficial ca platforma informatica a asigurarilor de sanatate este indisponibila, astfel ca toate serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale se acorda in regim off-line.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare