Business international

thumbs

Unul dintre cei mai mari producatori auto din Europa cheama inapoi in fabrici peste 500.000 de masini din cauza unor defectiuni care pot face motorul sa ia foc

22.07.2019, 15:42 Sursa: zf.ro

Producatorul auto suedez, Volvo, a anuntat luni ca vrea sa cheme inapoi in fabrici peste 500.000 de autovehicule din cauza unei defectiuni care pot duce in cazuri extreme la incendierea motorului, scrie Bloomberg.

Potrivit companiei, "investigatiile au descoperit faptul ca, in cazuri foarte rare, galeria de admisie de plastic a motorului se poate topi si se poate deforma". In cel mai rau caz, exista posibilitatea ca un incendiu sa izbucneasca la nivelul motorului", a declarat compania.

Purtatorul de cuvant al companiei suedeze a refuzat sa ofere detalii despre potentialul impact financiar, pe care aceasta defectiune l-ar putea avea asupra companiei.

"Nu comentam costurile. Compania isi doreste sa repare cat mai repede vehiculele defecte. Clientii nu vor suporta costurile de reparatie a defectiunii", a declarat Stefan Elfstrom, purtatorul de cuvant al Volvo.

Masinile care au fost rechemate in fabrici sunt cele produse intre 2014-2019 si sunt dotate cu un motor diesel de 2.000 de centrimetri cubi, in patru cilindri, a spus Volvo intr-un e-mail.

Modele afectate de problema galeriei de admisie sunt S60, S80, S90, V40, V60, V70, V90, XC60 si XC90.

Toti clientii Volvo vor primi o scrisoare prin care li se solicita sa contacteze distribuitorul local pentru actiuni corective.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare