Finante personale

thumbs

Ministrul de Finante Eugen Teodorovici: Tema fortei de munca nu e pusa pe agenda UE. O mare familie,dar fiecare stat e pentru el

25.07.2019, 13:13 Sursa: zf.ro

Teodorovici a declarant joi, ca tema fortei de munca este evitata de reprezentantii de profil din Uniunea Europeana. Acesta a explicat ca fiecare stat isi urmareste propriul interes atunci cand se dezvolta pe baza resurselor umane din alte tari, de obicei provenind din Romania, Croatia si Polonia.

"Am incercat sa facem o intalnire comuna a ministrilor muncii si a ministrilor de finante din cele 28 de state membre, dar nu s-a dorit un astfel de eveniment. Am fost invitat ca presedinte al Consiliului de Ministri ai Muncii unde am constatat ca acolo discutiile se poarta strict pe cee a ce inseamna siguranta muncii, respectarea conditiilor de lucru dar nu elemente precum migrarea fortei de munca. Ce se intampla cu cele 10 tari care trimit forta de munca in Vestul Europei? Cum ar trebui sa actioneze celelalte tari care primesc forta de munca. Astfel de lucruri pe care ma asteptam sa le discutam nu se regasesc pe agenda", a afirmat ministrul de Finante.

Eugen Teodorovici a mai explicat ca in lipsa oamenilor dipusi sa trateze aceste probleme, fondurile europene si intentiile bune ale acestuia nu se pot concretiza.

"La nivel european nu se doreste punerea pe agenda a unor astfel de subiecte.Sunt interesele statelor care au nevoie de forta de munca din tari ca Romania, Croatia, Polonia si restul (...) Poti sa ai fonduri europene, poti sa ai intentii bune dar nu ai cu cine sa pui in practica acele idei. Asta inseamna familia Europeana. O mare familie, frumoasa, iubita, dar fiecare stat este pentru el", a declarat ministrul.

"La Bucuresti a fost acest subiect. Au fost si doua studii pe care le-am comandat la doua institute de prestigiu din Europa pentru a avea elemente de detaliu despre ce inseamna aceste subiecte in Romania si in Europa. Problema fortei de munca va fi un subiect foarte dur discutat in Europa", a adaugat Teodorovici.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare