Companii

thumbs

Kaufland vinde marci private de 1,6 mld. lei, brandurile proprii precum K-Classic sau bevola contribuind cu 15% la businessul nemtilor. Cea mai puternica marca privata a grupului german este K-Classic, cu o sortimentatie de 2.000 de articole

13.08.2019, 21:25 Sursa: zf.ro

Grupul german Kaufland, liderul comertului local, vinde anual marci private in valoare de 1,6 mld. lei, brandurile proprii precum K-Classic sau bevola contribuind cu 15% la businessul nemtilor, potrivit calculelor facute de ZF pe baza datelor publice si a celor comunicate de companie. "La Kaufland Romania, in 2018 marcile proprii s-au incadrat in media pe care a inregistrat-o piata de marci proprii la nivel national, respectiv 15%", spune Valer Hancas, director comunicare si corporate affairs in cadrul Kaufland Romania. Marcile private au ajuns la finalul anului trecut in Romania la o cota de piata de 16,5% in totalul vanzarilor FMCG dupa ce au castigat un punct procentual fata de 2017, conform datelor companiei de cercetare de piata GfK. Nivelul atins de aceste produse in Romania este in continuare mic daca il comparam cu alte tari, chiar si din regiune. Spre exemplu, in Austria cota de piata a marcilor private este de peste 30%, in Cehia si Slovacia peste 20%, potrivit GfK. In tari dezvoltate precum Elvetia sau Marea Britanie, ponderea acestor branduri dezvoltate de retaileri sare de 30%. "Pentru urmatorii ani ne asteptam la cresteri in ceea ce priveste ponderea marcilor private, chiar pana la a ajunge la media inregistrata in Uniunea Europeana pentru acest sector. Ne bazam pentru crestere pe mai multi factori, in special pe o familiaritate tot mai mare a consumatorilor cu acest concept de marca proprie si avantajele pe care aceste produse le ofera", adauga Valer Hancas.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare