Burse

thumbs

Producatorul de aluminiu Alro Slatina, cu fratii Paval de la Dedeman in actionariat, incheie S1/2019 cu afaceri de 1,5 mld. lei si un profit de 80 mil. lei. Actiunile Alro Slatina s-au apreciat cu 15% in luna iulie, cea mai buna performanta din randul actiunilor din BET

13.08.2019, 21:36 Sursa: zf.ro

Producatorul de aluminiu Alro Slatina (simbol bursier ALR), care ii are in actionariat pe fratii Paval, antreprenorii din spatele celei mai mari afaceri antreprenoriale romanesti, Dedeman, a raportat afaceri la nivel consolidat de 1,5 miliarde de lei in primul semestru din 2019, in scadere cu 3,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor publicate luni seara la bursa. Pe de alta parte, rezultatul net a scazut cu 48%, la 79,8 milioane de lei, ca urmare a costurilor mai mari pentru materiile prime si utilitati. Alro este principalul consumator de energie electrica din Romania si prin urmare este semnificativ expus la volatilitatea pretului energiei.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare