Eveniment

thumbs

Care sunt cele mai bune plaje din Romania. Lasa in urma "paradisurile" de la vecinii din Turcia sau Bulgaria

24.08.2019, 15:04 Sursa: zf.ro

Vega Vintage Beach - Mamaia, Phoenicia Beach - Navodari si Marina Regia Beach - Navodari sunt cele trei plaje certificate Blue Flag, acordate de Foundation for Environmental Education (FEE) plajelor care indeplinesc criteriile legate de calitatea apei, acces facilitat, siguranta si curatenie.

Echipa motorului gratuit de cautare pentru calatorii momondo.ro a selectat 9 dintre cele mai ingrijite plaje aflate pe tarmul Marii Negre.

Cele trei plaje din Romania sunt supravegheate de salvamari echipati corespunzator intre 07:00 si 20:00, dispun de cai de acces pentru persoane cu dizabilitati si de locuri amenajate pentru sporturi de plaja sau de apa si interzic accesul autoturismelor. In plus, grupuri organizate de copii si tineri participa in proiecte cu teme ecologice si desfasoara activitati cu scopul de a inspira turistii sa fie mai atenti la pastrarea curateniei zonei. De asemenea, sunt distribuite materiale informationale despre protejarea mediului inconjurator.

Pretul mediu pentru o noapte intr-o camera dubla a unui hotel de 3 sau 4 stele, in timpul sezonului estival este la Mamaia de 139,92 euro, iar la Navodari de 122,32 euro.

Bulgaria are 13 plaje certificate de Fundatia pentru Educatia privind Mediul Inconjurator, dar 3 au atras atentia: White Lagoon - Albena; Sunny Day - Varna; Venid Beach - Saint Vlas.

Situata intre Balchik si Kavarna, plaja White Lagoon promoveaza turismul sustenabil. Sunny Day a fost acreditata in fiecare an incepand cu 1996, iar la Venid Beach - Sveti Vlas se afla la punctul de intalnire a muntilor Balcani cu Marea Neagra. Toate plajele selectate sunt supravegheate de salvamari in fiecare zi intre 09:00 si 17:00 si indeplinesc conditiile de curatenie, accesibilitate si management sustenabil.

Pretul mediu pentru o noapte intr-o camera dubla a unui hotel de 3 sau 4 stele, in timpul sezonului estival este la Varna de 78,32 euro, la Albena de 106,48 euro, iar la Sveti Vlas de 52,8 euro.

Dintre cele 459 de plaje turcesti acreditate, doar 23 se afla pe tarmul Marii Negre, iar Bagᅣrganlᅣ Public Beach - Bagᅣrganlᅣ, Fener Public Beach - Samsun si Milic Cevre Egitim Plajᅣ - Samsun au fost selectate.

Bagᅣrganlᅣ Plajᅣ se afla la aproximativ 20 de minute de mers pe jos fata de oraselul cu acelasi nume si are o latime de aproximativ 100m, chiar daca intinderea ei este de doar 550m. Plaja Publica Fener se afla chiar langa hotelul Sheraton din Samsun si ofera facilitati pentru persoane cu dizabilitati, precum si supravegherea unor salvamari in sezonul estival. In districtul Terme a zonei Samsun se afla cei 40 de km de plaja cu nisip de la malul marii Negre, printre care si Milic Cevre Egitim Plajᅣ, certificata "Blue Flag" incepand cu 2017. Pretul mediu pentru o noapte intr-o camera dubla a unui hotel de 3 sau 4 stele, in timpul sezonului estival in Samsun este de 49,28 euro.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare