Eveniment

thumbs

Avertizare MAE pentru Grecia: Risc ridicat de incendii de vegetatie pentru duminica

24.08.2019, 15:28 Sursa: zf.ro

Ministerul de Externe avertizeaza romanii care se afla sau calatoresc in Grecia ca mai multe regiuni se confrunta cu existenta unui risc ridicat de incendii de vegetatie pe fondul temperaturilor ridicate. Atentionarea este emisa pentru duminica, 25 august.

"Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau doresc sa calatoreasca in Republica Elena, ca Secretariatul General de Protectie Civila avertizeaza ca exista un risc ridicat de incendii de vegetatie (grad 4 din 5), pentru data de 25 august 2019, pe fondul temperaturilor ridicate si a intesificarilor de vant, in urmatoarele zone: Attica, Insula Evia, Korinthia, Argolida, Grecia Centrala", a transmis MAE, intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Romanii pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei in Republica Elena: +302106728879 si cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCR) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

Institutia precizeaza ca romanii care se confrunta cu urgente au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei la Atena: +306978996222 si cel al Consulatului General al Romaniei la Salonic: +306906479076.

"Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro , http://salonic.mae.ro , https://infocrisis.gov.gr/?lang=en , pentru situatii de criza pe teritoriul Republicii Elene, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" ( http://www.mae.ro/app_cs ), care ofera informatii si sfaturi de calatorie", mai transmite MAE.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare