Eveniment

thumbs

Mii de romani s-au bucurat de spectacolul aviatic de la BIAS

24.08.2019, 17:58 Sursa: zf.ro

Mii de romani au ajuns, sambata, pe Aeroportul Baneasa, pentru a se bucura de spectacolul oferit de BIAS 2019. Spectatorii au avut de infruntat insa o caldura foarte mare, care a incins puternic betonul de pe pista. In aceste conditii, inghetata, apa, berea dar si umbra au fost la mare cautare.

De aglomeratia formata sambata la Aeroportul Baneasa au profitat si cei care strang semnaturi pentru candidaturile lui Klaus Iohannis si a lui Dan Barna, care s-au pozitionat "strategic", la intrarea in Aeroportul Baneasa.

In jurul orelor 11.00, aerul devenise deja irespirabil din cauza caldurii - arsita amplificata si de betonul dogoritor de pe aeroport. Cu toate acestea, romanii au suportat canicula si s-au bucurat de spectacolul oferit de pilotii de la BIAS.

"Bataie" mare a fost pe locurile cu umbra, de pe mijlocul aeroportului, de unde vederea era impecabila, iar berea, apa si inghetata au facut canicula mai "prietenoasa".

Au fost si spectatori care, in ciuda arsitei, au avut rabdarea sa stea zeci de minute la o coada pentru a putea intra intr-un avion comercial, de tip ATR.

Distractia a fost mare nu doar pe pista, ci si intr-un pavilion, unde au fost expuse diferite aparte de zbor, precum avioane ultra-usoare sau elicpotere, dar, spre bucuria copiilor, si simulatoare de zbor.

Cea de-a 11-a editie a Bucharest International Air Show (BIAS 2019) are loc, sambata, in Bucuresti, organizatorii anuntand ca anul acesta mitingul aviatic este unul diferit, prin faptul ca se va desfasura pe parcursul a 12 ore, fara pauze.

"Anul acesta se implinesc 11 ani de la primul miting aviatic. Mitingul de anul acesta este diferit fata de cel din anii trecuti, este un miting care va incepe in jurul orei noua dimineata si se va termina in jurul orei noua seara. Este un miting continuu. Va fi un show nou, vom avea pentru prima oara din partea companiei Tarom un avion Airbus si pentru prima oara va fi insotit de cinci avioane din partea Aeroportului Romaniei", a anuntat Dragos Titea, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

In cadrul show-ului dinamic sunt 10 echipe cu paricipanti din tara si strainatate, iar la display-ul static sunt 11 participanti. Participa, in ordine, Baltic Bees din Lituania cu 6 avioane L39 C Albatros, tot din Lituania, Jurgis Kairys cu o aeronava SU 31, Luca Berttossio - planor din Italia, Soko Galeb (Serbia, Soko G2 Galeb), Valer Novac (Romania, Kamov elicopter), Slovacia (L 29 SK si L29 Delifin), Aeroclubul Romaniei, Scoala Superioara de Aviatie (3 elicoptere EC 20, o eronava bitomotor Tecman 2006, 3 aeronave monomotor - tecman 2008 si Cessna 172), Fortele Aeriene Romane (F-16, MIG-21 Lancer, IAR 316B, IAK 52, IAR 99 Soim, C 130 Hercules, C27J Spartan).

Spectacolul aerian este garantat de prezenta asilor Aeroclubului Romaniei - Hawks of Romania, White Wings, alaturi de parasutistii formatiei Blue Wings.Hawks of Romania evolueaza cu 5 avioane EXTRA 300; White Wings este formatia de doua planoare, care a dat clasa multor campioni mondiali la concursurile internationale. Blue Wings este formatia de parasutisti, care vor incanta publicul de la BIAS, dezvaluind in aer drapelul tricolor de 400mp, potrivit organizatorilor.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare