Eveniment

thumbs

Perchezitii in Bucuresti si 3 judete, la angajati RAR care inmatriculau peste rand masini. Spagile s-ar fi pus in torpedou si scrumiera

11.09.2019, 11:21 Sursa: zf.ro

47 de perchezitii au loc in judetele Sibiu, Valcea si Mures, precum si ridicari de acte de la RAR Bucuresti, in trei dosare care vizeaza fapte de coruptie. Mai multi politisti, reprezentanti RAR si intermediari sunt banuiti ca inmatriculau masini cu probleme tehnice, peste rand sau falsificand acte.

Potrivit DGA, ofiteri de politie judiciara din 22 de servicii judetene fac, in total, 47 de perchezitii in judetele Sibiu, Valcea si Mures, precum si ridicari de inscrisuri de la o institutie publica din Bucuresti, in 3 dosare penale constituite la nivelul celor 3 unitati de parchet, avand ca obiect fapte de coruptie savarsite de functionari publici cu si fara calitate speciala si persoane civile, in legatura cu activitati de identificare, omologare si verificare a starii tehnice a vehiculelor in vederea inmatricularii.

Intre cele 3 dosare penale exista conexiuni privind realizarea activitatilor infractionale.

Astfel, la Sibiu, ofiterii DGA, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, fac 16 perchezitii domiciliare si pun in executare 20 mandate de aducere in Sibiu, Valcea si Mures, mandate emise pe numele unor suspecti, dintre care 3 lucratori MAI.

"In cadrul dosarului penal constituit la nivelul Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, sunt cercetati 8 functionari din cadrul unei institutii publice (7 din Sibiu si unul din Valcea), pentru fapte de coruptie legate de atributiunile de serviciu referitoare la procedura de inspectie a vehiculelor in vederea inmatricularii. Totodata, sunt cercetati 3 angajati M.A.I., pentru fapte de coruptie in legatura cu procedura de inmatriculare a vehiculelor (luare de mita si trafic de influenta) si 9 persoane fizice fara calitate speciala implicate in savarsirea faptelor sub forma complicitatii (intermediari care se ocupau cu identificarea de clienti, preluarea sumelor de bani si remiterea ulterioara catre angajatii institutiei publice)", arata DGA.

La Valcea, ofiterii DGA, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea, fac 24 perchezitii pe raza judetului, dintre care 12 la o institutie publica, 11 la locuinte ale unor persoane fizice si una la sediul unei societati comerciale.

Dosarul penal constituit la nivelul Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea a fost inregistrat la data de 1 aufust 2017, ca urmare a sesizarii din oficiu a Serviciului Judetean Anticoruptie Valcea si vizeaza suspiciuni privind savarsirea, de catre functionari publici si alte persoane, a unor infractiuni de coruptie, savarsite in perioada 2017-2019, in legatura cu activitati de identificare, omologare si verificare a starii tehnice a vehiculelor.

Simultan cu activitatile de perchezitie domiciliara au loc audieri de persoane la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea, iar politistii D.G.A efectueaza verificari si ridicari de inscrisuri de la o institutie publica din localitate.

La Mures, ofiterii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Mures efectueaza 7 perchezitii domiciliare, dintre care doua la un agent de politie, cercetat pentru savarsirea infractiunii de efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana. De asemenea, pun in executare un mandate de aducere pentru audierea unei persoane in calitate de suspect.

Dosarul penal a fost inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunalul Mures ca urmare a sesizarii din oficiu a ofiterilor D.G.A.- S.J.A. Mures.

In urma documentarii cauzei a reiesit faptul ca, in perioada 2017-2019, agentul de de politie a efectuat operatiuni comerciale de vanzare a unor autoturisme second hand, fara ca veniturile obtinute si activitatile desfasurate sa fie declarate si nici mentionate in documentele specifice.

Totodata, din cercetari a mai rezultat ca, in derularea activitatilor comerciale, agentul de politie a fost sprijinit de persoane fizice si functionari ai unor institutii publice de pe raza judetului Sibiu. In cauza, ofiterii D.G.A. din cadrul structurii centrale efectueaza, totodata, ridicari de inscrisuri si date informatice de la sediul central al unei institutii publice din Bucuresti.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca acte se ridica de la sediul RAR din Capitala. Sunt vizati politisti, reprezentanti RAR si intermediari, banuiti ca inmatriculau masini cu probleme tehnice sau peste rand.

Aceleasi surse spun ca spagile se dadeau in torpedoul masinii si in scrunmiera, pentru a nu fi observate usor.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare