Companii

thumbs

Mutarea inceperii scolii a afectat numarul rezervarilor hoteliere in luna septembrie

13.09.2019, 15:08 Sursa: zf.ro

Mutarea datei de incepere a scolii in a doua saptamana din septembrie, fata de a treia saptamana in mod traditional, a avut un impact negativ asupra sectorului hotelier, numarul rezervarilor reducandu-se cu pana la 66% pentru restul lunii, arata datele platformei Travelminit.ro.

Anul acesta cea mai aglomerata perioada din punctul de vedere al rezervarilor hoteliere din luna septembrie a fost chiar prima saptamana, cand platforma Travelminit.ro a inregistrat peste 20.000 de innoptari.

Cele mai solicitate regiuni din Romania in aceasta perioada sunt zonele montane (Brasov si Valea Prahovei), zona Transilvaniei (Sibiu, Sighisoara), statiunile balneo climaterice (Sovata, Baile Felix, Baile Herculane) dar si statiunile de pe litoralul romanesc: Mamaia si Eforie Nord fiind in topul preferintelor turistilor romani.

Dar, incepand cu a doua saptamana a lunii septembrie, numarul rezervarilor scade cu pana la 66%, cele mai putine rezervari fiind inregistrate in ultima saptamana a lunii septembrie, cand se depasesc cu putin 7500 de innoptari.

Trendul a fost similar si anul trecut, diferenta fiind ca romanii au mai calatorit in numar destul de mare si in a doua saptamana a lunii septembrie, inregistrandu-se un declin de aproximativ 30% fata de prima saptamana.

In ciuda pretului vacantelor cu pana la 20% mai mic in luna septembrie fata de luna august, familiile evita sa mai calatoreasca dupa inceperea scolii. Familiile au rezervat cu pana la 85% mai putine innoptari decat in prima saptamana a lunii septembrie, majoritatea rezervarilor fiind concentrate in weekend.

Pretul mediu al unei vacante in luna septembrie este de 172 euro fata de 204 euro in luna august.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare