Burse

thumbs

In sfarsit: Adrian Tanase, seful BVB anunta ca Bursa de la Bucuresti ar putea fi promovata la statutul de Piata Emergenta pe 26 septembrie

13.09.2019, 15:47 Sursa: zf.ro

Bursa de Valori Bucuresti ar putea fi promovata la statutul de Piata Emergenta de catre FTSE Russell pe 26 septembrie, intrucat anul acesta indeplineste toate criteriile necesare, a anuntat joi, Directorul General, Adrian Tanase la conferinta Piata de Capital organizata de Financial Intelligence.

"E prima oara cand avem sanse sa fim promovati. Indeplinim toate conditiile impuse de dansii, conditiile cantitative si conditiile calitative. Acesta nu inseamna ca automat vom fi promovati. Inseamna ca vom fi considerati de catre comitetul de indici din cadrul FTSE pentru o promovare. Pentru dansii conteaza foarte mult si feed-back-ul pe care il au de la clientii lor, de la fondurile de investitii care urmaresc indicii FTSE, feed-back-ul de la acesti investitori legat de piata din Romania", a explicat Adrian Tanase.

Romania se afla inca pe lista tarilor eligibile pentru reclasificare, din momentul ultimei evaluari realizate de FTSE Russell in septembrie 2018, iar anul acesta ar putea trece de la statutul de Piata de Frontiera la cel de Piata Emergenta Secundara.

"Noi avem ca target sa crestem lichiditatea. Acesta este unul dintre demersurile noastre, sa sporim eficienta pietei secundare", a adaugat acesta.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare