Zf 24

thumbs

Tariceanu decide sa ii excluda din ALDE pe Melescanu si pe cei trei ministri propusi in Guvern

13.09.2019, 17:36 Sursa: zf.ro

ALDE a transformat sedinta informala de vineri in Biroul Politic Executiv, care a decis excluderea lui Teodor Melescanu, Gratiela Gavrilescu, Alexandru Baisanu si Ion Cupa din partid, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

"Biroul Politiv Executiv ALDE ia act de pierderea calitatii de membru ALDE, prin incalcarea prevederilor Art 14 (2) lit c din Statutul ALDE "Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea sau sustinerea publica a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu exceptia partidului/partidelor cu care ALDE se afla in alianta politica sau electorala", a urmatorilor membri: Teodor Melescanu, Gratiela Gavrilescu, Ion Cupa si Alexandru Stefan Baisanu si drept consecinta, se procedeaza la radierea lor din baza de date", potrivit ordinii de zi a sedintei ALDE, obtinuta de MEDIAFAX.

De asemenea, pe ordinea de zi s-a aflat si dizolvarea filialelor ALDE Dolj, condusa de Ion Cupa, si ALDE Prahova, condusa de Gratiela Gavrilescu, cat si revocarea lui Alexandru Baisanu din functia de preedinte interimar al filialei ALDE Suceava.

"Propune catre Biroul Politic Central dizolvarea birourilor politice teritoriale si demiterea presedintilor acestora la filialele ALDE Dolj, Prahova, conform art 75 lit. m) din Statutul ALDE. Propunere pentru revocarea domnul Alexandru Baisanu din functia de presedinte interimar al filialei ALDE Suceava, conform art 75 lit n din Statutul ALDE", conform sursei citate.

Reuniunea restransa a ALDE, vineri la Parlament, a avut loc in contextul in care ultimele miscari de pe scena politica au constat in oameni de baza din ALDE, cum ar fi Gratiela Gavrilescu au decis sa se alature Cabinetului Dancila, pentru a reveni la conducerea Ministerului Mediului, iar unii lideri din teritoriu au solicitat convocarea Congresului.

Printre filialele care cer organizarea Congresului se numara ALDE Dolj, ALDE Prahova si liderul ALDE Oradea.

Pe langa Gratiela Gavrilescu au fost nominalizati in Guvern Alexandru Baisanu, la portofoliul Energie si Ion Cupa pentru functia de ministru pentru Relatia cu Parlamentul.

De asemenea, Teodor Melescanu, propus de PSD, a fost ales marti, la sefia Senatului. Ulterior, Calin Popescu Tariceanu a spus ca se aplica decizia ALDE prin care orice membru de partid care accepta o functie din partea altui partid, fara acordul ALDE este exclus din formatiuni.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare