Zf 24

thumbs

Premierul Dancila i-a eliberat din functie pe mai multi secretari de stat ai ALDE de la mai multe ministere

13.09.2019, 17:37 Sursa: zf.ro

Premierul Viorica Dancila a eliberat din functie mai multi secretari de stat ai ALDE, potrivit unor hotarari publicate in Monitorul Oficial. Printre acestia se numara si Andreea Lambru, secretarul adjunct al Guvernului. Deciziile vin la aproape trei saptamani de cand ALDE a iesit de la guvernare.

Doar trei dintre secretarii de stat ai ALDE au fost eliberati din functie de catre prim-ministru fara sa solicite acest lucru. Acestia sunt Maria Magdalena Grigore, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, Silviu-Danuti Macuta, secretar de stat la Ministerul Cercetarii si Inovarii si Cezar Caleap, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene.

Alti sase secretari de stat, printre care si Andreea Lambru, secretar adjunct al Guvernului, au fost eliberati din functiile pe care le detineau in Executiv, la cerere.

Prin urmare, Eleodor-Mihai Mandres a fost eliberat, la cerere, din functia de secretar de stat la Ministerul Finantelor, Ionel Muscalu din cea de secretar de stat la Ministerul Muncii, Iulian Octavian Stana din cea de secretar de stat la Ministerul Mediului.

Tot la solicitarea lor au fost eliberati posturi si Adrian Vlad Chiotan din functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati si Petre Ionel din cea de vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agentiei Nationale pentru Arii Naturale Protejate.

Pe 26 august, ALDE a decis in forurile statutare iesirea de la guvernare si formarea unei aliante electorale cu Pro Romania pentru sustinerea candidaturii independente a lui Mircea Diaconu la prezidentiale. Cei trei ministri ai ALDE au demisionat a doua zi din Guvern.

Ulterior Viorica Dancila a propus alti trei membri ai ALDE la portofoliile Mediu - Gratiela Gavrilescu, Energie - Ion Cupa si Relatia cu Parlamentul - Alexandru Baisanu.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi ca respinge remanierea ceruta de premierul Viorica Dancila, spunand ca o considera nepotrivita.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare