Banci si asigurari

thumbs

Noile reglementari la plata cu cardul incepand de azi

14.09.2019, 12:13 Sursa: zf.ro

Uniunea Europeneana reglementeaza, de sambata, prin Directiva PSD2 (payments services directive 2) serviciile de plata bancare, astfel incat acestea sa fie mai sigure. Directiva stabileste noi cerinte tehnice si de securitate, impunand conditii mai stricte de autentificare in cazul clientilor.

Incepand cu 14 septembrie 2019, intra in vigoare cerintele puternice in privinta autentificarii clientului (SCA) din Directiva revizuita privind serviciile de plata (PSD2). Cerintele SCA aduc mai multa usurinta si siguranta pentru consumatori la plata bunurilor si serviciilor online si ajuta la combaterea fraudei.

Odata cu aplicarea cerintelor SCA, toate elementele directivei revizuite privind serviciile de plata (PSD2) intra in vigoare. PSD2 (Directiva 2015/2366 / UE), care se aplica din ianuarie 2018, promoveaza servicii inovatoare de plata mobila si prin internet realizand un mediu mai sigur pentru consumatori, informeaza Comisia Europeana pe site-ul oficial.

Platile pe internet si in magazine se vor efectua in baza aplicarii procedurii de autentificare stricta a clientilor cu anumite exceptii (plati de valoare mica sau plati recurente). Asta inseamna ca un client va trebui sa parcurga pasi aditionali pentru validarea/autorizarea platilor online si in magazine, transmite ING intr-un anunt pentru utilizatori.

De asemenea, pentru unele plati contactless la POS va fi necesar sa se introduca codul PIN. Regulamentul UE prevede ca dupa fiecare 5 plati contactless consecutive de sub 100 de lei/30 EUR, urmatoarea plata va trebui sa fie autorizata prin codul PIN.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare