Banci si asigurari

thumbs

Presedintele ANAF anunta incasari mai mari la buget cu 20 miliarde, pe primele 8 luni ale anului

14.09.2019, 15:34 Sursa: zf.ro

Mirela Calugareanu a anuntat ca, in primele opt luni ale acestui an, incasarile la buget au fost mai mari cu 20 de miliarde, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Presedintele ANAF a precizat ca sanctiunile aplicate de institutie s-au ridicat la incasarea a 75.000.000 de lei.

"Pentru ca ne dorim intr-adevar sa asiguram confortul acestei tari, prin realizarea veniturilor bugetare planificate, din acest punct de vedere suntem pe un trend pozitiv. Incasarile din primele 8 luni ale acestui an sunt cu peste 20 de miliarde mai mari decat cele realizate in perioada similara a anului precedent. Un lucru important este ca si conformarea contribuabililor cu privire la obligatiile fiscale a crescut. De asemenea, 20 de miliarde in plus au fost declarate fata de anul precedent. Rambursarile de TVA au crescut cu peste un miliard. Deci trendul este pozitiv", a declarat Mirela Calugareanu, sambata, la Antena 3.

Presedintele ANAF a mai spus ca rezultatele actiunilor derulate de cei de la departamentul antifrauda au fost foarte bune in acest an.

"In legatura cu rezultatele actiunilor derulate de colegii de la antifrauda in cursul acestui an, "Demetra", "Integrum" si alte actiuni specifice, pot sa va comunic ca au fost rezultate semnificative. Sanctiunile aplicate, confiscari, amenzi si alte asemenea, s-au ridicat la incasarea a 75.000.000 de lei", a conchis Calugareanu.

Inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) si inspectorii Directiei Generale a Vamilor (DGV) au inceput la nivel national actiunea "Demetra", in cadrul careia verifica integral circuitele de comercializare a legumelor si fructelor. De asemenea, DGAF a lansat in martie operatiunea "Integrum".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare