Eveniment

thumbs

ANM: O masa de aer polar va traversa Romania saptamana viitoare

15.09.2019, 14:37 Sursa: zf.ro

Meteorologii anunta ca o masa de aer polar va traversa Romania incepand de marti, cand se va raci in jumatatea de Nord a tarii. De miercuri, racirea se va simti si in partea de Sud, iar de joi sunt asteptate temperaturi negative si bruma in depresiuni.

"O masa de aer de origine polara va aborda spatiul georgrafic al tarii noastre, incepand de marti. Totusi, de luni, vremea se va incalzi in toata tara. Marti, vremea se raceste in jumatatea de Nord a tarii, unde valorile termice diurne se vor situa usor sub cele normale ale acestei perioade, iar in jumatatea sudica va fi mult mai cald decat in mod obisnuit. Astfel, valorile termice vor fi de la 17 - 18 grade in Maramures, Nordul Moldovei si al Transilvaniei, pana 32 -33 de grade in sudul Olteniei si al Munteniei. Pe langa racirea din jumatatea de Nord, acolo va si ploua, marti", a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, Constanta Valciu, meteorolog de serviciu in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Potrivit sursei citate, de miercuri se raceste si in jumatatea de Sud, si se ajunge la temperaturi de 26 de grade, de la 32, iar pe partea de Nord vor fi 16 grade, in scadere de la 18 grade.

Miercuri spre joi, cu precadere joi dimineata, in depresiunile intramontate vor fi temperaturi sub zero grade si bruma.

"De vineri, vremea intra intr-o usoara ameliorare, cu dimineti racoroase, dar zilele vor fi placute", mai spune meteorologul.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare