Companii

thumbs

Surpriza. Ikea raporteaza primele pierderi in Romania dupa patru ani, minus 8 milioane de lei, la afaceri de 680 milioane de lei

16.09.2019, 07:00 Sursa: zf.ro

IKEA Romania, subsidiara locala a retailerului suedez de mobila si decoratiuni cu acelasi nume, a terminat anul 2018 cu o pierdere neta de 8 milioane de lei (1,7 mil. euro), fata de un profit net de 24,2 milioane de lei (5,2 mil. euro) in anul anterior, arata datele de la Ministerul de Finante. Pierderile vin in contextul in care compania a inceput la finalul anului 2017 constructia celui de-al doilea magazin din Romania, situat in zona Pallady din Capitala. Magazinul a fost deschis in luna iunie a acestui an dupa o investitie de 90 de milioane de euro. In cadrul magazinului lucreaza 600 de oameni, iar in total in cadrul businessului IKEA din Romania activeaza peste 1.200 de persoane, potrivit celor mai recente date de la Ministerul de Finante. Anul trecut, IKEA Romania, care reprezenta practic doar afacerile magazinului din Baneasa, a avut o cifra de afaceri de aproape 680 de milioane de lei (146 mil. euro), in crestere cu aproape 8% fata de anul precedent, arata datele de la Ministerul de Finante.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare