Business international

thumbs

De ce este iPhone 11 doar o "gluma proasta" si unde s-au indreptat eforturile Apple

21.09.2019, 08:00 Sursa: zf.ro

Apple a lansat saptamana trecuta iPhone 11, care ar fi trebuit sa fie un upgrade major pentru posesorii versiunilor anterioare de iPhone, in schimb, este doar o camera foto ceva mai performanta, scrie CNBC.

Device-ul inca este capabil sa faca tot ce pot face si alte smartphone-uri, de la trimiterea de mesaje, la descarcarea aplicatiilor si video-call, nimic nou, functii de baza in fond, atunci cand este vorba de smartphone.

Cel mai probabil ingineirii Apple si departamentul de marketing si-au tocit creierii intrebandu-se: Unde aducem imbunatatiri, daca totul merge ca la carte? Fireste, la camerele de fotografiat ale deviceul-ui. Acolo s-au indreaptat eforturile companiei si tehnicienilor Apple, fiind zona in care expertii companiei considerau ca se pot aduce cele mai mari upgradeuri, si ca prin acestea iPhone va reusi sa se faca din nou remarcat pe piata, dupa o lunga perioada in care Samsung si Huawei au furat lumina reflectorului.

Epopeea camerei iPhone 11 a atins apogeul in timpul conferintei de presa organizata cu ocazia lansarii noului device. Din cele 100 de minute de conferinta, 13 au fost dedicate ridicarii in slavi a camerei cu care este dotat iPhone 11 Pro. Singurul device care a reusit sa manance mai mult timp din conferinta decat iPhone11 si camera minune a Apple Watch 5, lansat in aceeasi zi. Pe langa cele doua noi deviceuri, compania a mai lansat si un serviciu dedicat gamingului pe iPhone(Apple Arcade), un nou serviciu de streaming (Apple TV+) si un nou iPad, al caror timp de promovare, adunat, nu a depasit intervalul dedicat noului nerv optic de care dispune cel mai nou smartphone Apple.

"Camera, camera, camera este noul iPhone", a fost reactia analistului Deustche Bank, Jeriel Ong, privind device-ul lansat acum o saptamana.

Potrivit lui Tim Cook, CEO-ul Apple, 800 de oameni au lucrat pentru dezvoltarea camerei. Ce a rezultat in urma eforturilor a 800 de oameni? Trei senzori si trei lentile pentru camera, un unghi de fotografiere mai larg, culori mai bune si cam atat.

Pret? 999 dolari, pentru iPhone 11 Pro, 1,099 dolari pentru Pro Max, si 700 dolari pentru iPhone 11, preturi care reflecta si performanta camerelor, pentru ca evident, nu sunt toate la fel. Toata lumea stie ca Apple are grija de toti minionii sai (a se citi clienti) si este gata sa ofere preturi accesibile tuturor.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare