Companii

thumbs

Toni Grebla, secretarul general al Guvernului, si-a "instalat" fiul ca presedinte al companiei de stat IAR Brasov, una dintre cele mai performante actiuni de la bursa

09.10.2019, 17:09 Sursa: zf.ro

Octavian Alin Grebla, fiul lui Toni Greba, secretar general al Guvernului si achitat in vara anului 2019, in dosarul in care era cercetat pentru fapte de coruptie, a fost numit presedinte al consiliului de administratie al IAR Brasov, companie care se ocupa cu fabricarea echipamentelor aeronautice.

Decizia de a-l numi pe Octavian Alin Grebla a fost publicata miercuri la bursa dupa ce a fost luata de actionarii IAR Brasov, companie de 274 mil. lei, respectiv Ministerul Economiei, cu un pachet de 64,89%, dar si alti investitori care au 35,1%. Insa la adunarea actionarilor a fost prezent doar reprezentantul Ministerul Economiei, in contextual in care la bursa se arata ca au participat actionari care detin 64,89% din numarul de actiuni.

Din noul consiliu de administratie, cu mandate provizorii mai fac parte Anghel Ruxandra-Rodica (director directia industria de aparare de la Ministerul Economiei), Alin Gutu (consilier in cabinetul Ministerului Economiei) si Mariuca-Oana Pistol (consilier superior in Ministerul Economiei) si administratorul independent Emil Nita, fost deputat.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare