Business international

thumbs

Ministrul german de Externe, Heiko Maas: Exista posibilitatea unei scurte amanari a termenului pentru Brexit

21.10.2019, 14:39 Sursa: zf.ro

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat luni ca spera ca parlamentarii britanici sa voteze pentru iesirea din UE cu un acord si a adaugat ca ar putea fi posibila o amanare de scurta durata a Brexit daca Londra are nevoie de mai mult timp pentru adoptarea legislatiei, potrivit Reuters.

"Sper ca Parlamentul britanic, dand dovada de responsabilitate, poate sa ia o decizie astazi, iar pe baza deciziei sa putem obtine un Brexit ordonat", a spus acesta.

"Daca vor fi probleme in Marea Britanie cu ratificarea, nu exclud posibilitatea unei amanari scurte a Brexit", a adaugat ministrul. "Daca nu va exista o majoritate in camera inferioara, atunci ar trebui sa vedem daca este cazul unei amanari mai lungi. Dar, momentan, nu cred ca este potrivit sa speculam despre acest lucru", a mai spus Maas.

Camera Comunelor a aprobat sambata un amendament introdus de parlamentarii Oliver Letwin (independent) si Hilary Benn (laburist) care prevede ca decizia finala a Camerei Comunelor privind Acordul Brexit sa fie luata abia dupa adoptarea legislatiei definitive prevazuta de acest tratat. Adoptarea legislatiei asociate Acordului Brexit va dura cel putin cateva luni.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare