Business international

thumbs

Presedintele turc, Recep Erdogan, acuza tarile occidentale ca s-au aliat cu "teroristii" impotriva Turciei

21.10.2019, 14:59 Sursa: zf.ro

Recep Tayyip Erdogan, presedintele Turciei, a acuzat luni tarile occidentale ca s-au aliat cu "teroristii", referindu-se la grupurile kurde din Siria vizate de ofensiva militara turca, informeaza site-ul cotidianului Le Figaro.

"Va vine sa credeti?! Intregul Occident s-a raliat de partea teroristilor si ne ataca impreuna. Printre acestea, tari din cadrul NATO si Uniunii Europene", a declarat Recep Tayyip Erdogan intr-un discurs rostit la Istanbul, conform Agentiei France-Presse si cotidianului Le Figaro.

Turcia a lansat pe 9 octombrie o ofensiva in nord-estul Siriei, vizand grupul insurgent kurd Unitatile Populare de Protectie (YPG), pe care il considera organizatie terorista.

Operatiunea militara a fost suspendata joi, dupa critici dure ale Statelor Unite si Uniunii Europene.

"Eu credeam ca sunteti impotriva terorismului? Cand ati inceput sa actionati alaturi de teroristi. Grupul YPG a devenit oare membru NATO fara ca eu sa fiu anuntat!?", a spus ironic liderul de la Ankara.

Turcia vrea crearea unei zone de securitate de-a lungul frontierei Siriei cu Turcia, pe partea siriana. Administratia de la Ankara a cerut retragerea din aceasta zona a grupurilor insurgente kurde.

Conform organizatiei Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), in pofida armistitiului anuntat, armata turca a continuat vineri bombardamentele in Siria, atacand obiective din zonele Bab al-Kheir, situata la periferia oraselului Ras al-Ain. Cel putin 14 civili au fost ucisi, a transmis OSDO.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare