Banci si asigurari

thumbs

Interviu Bogdan Boteanu, director adjunct al ING, Head of Midcorporate Banking: Volatilitatea este destul de mare in sectorul IMM, dar daca vrei sa fii o banca universala aici, nu ai cum sa ignori IMM-urile

21.10.2019, 15:25 Sursa: zf.ro

Calitatea creditelor si activelor conteaza mai mult decat cantitatea, iar volatilitatea este destul de mare pe segmentul midcorporate, insa bancile nu pot sa fie retinute in a finanta companiile mici si mijlocii, nu pot sa ignore acest segment care este "coloana vertebrala" a unei economii, fiind o mare responsabilitate pentru institutiile de credit sa aleaga creditul potrivit pentru astfel de firme, sustine Bogdan Boteanu, director general adjunct al ING Bank, Head of Midcorporate Banking. "Volatilitatea este destul de mare in segmentul IMM-urilor. Dar, din ce observam noi, cel putin la nivel declarativ, tot mai multe banci sunt interesate sau se arata foarte active in zona aceasta. Sunt banci care au traditie in segmentul acesta. Eu cred ca nu poate fi ignorat segmentul IMM, nu ai cum sa fii retinut in a finanta si a sustine segmentul acesta in contextul in care jumatate din valoarea adaugata in economie este adusa de IMM-uri. In plus, ele angajeaza doua treimi din forta de munca din piata aceasta. Nu ai cum, daca vrei sa fii o banca universala in Romania, sa ignori IMM-urile. Fiecare banca a ales, probabil, un model propriu de a aborda finantarea IMM-urilor. Eu cred ca si cei care sunt mai timizi in perioada urmatoare vor schimba cumva tonul, pentru ca Romania are totusi un potential important, care de aici vine", a declarat Bogdan Boteanu intr-un interviu acordat ZF. ING are pe piata locala activitatea structurata pe trei piloni: corporate (wholesale) - care inseamna companii foarte mari sau multinationale, Midcorpote Banking - care include IMM-urile si partea de retail / persoane fizice. Iar pe segmentul Midcorporate Banking, care exista de 15 ani in Romania, ING a crescut doar organic.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare