Banci si asigurari

thumbs

ANALIZA ZF. Ce sectoare prefera bancile sa finanteze. Agricultura a fost dupa primele noua luni din 2019 cel mai dinamic sector pentru creditarea bancara, cu un ritm de crestere de peste 15%, dublu fata de saltul creditarii private totale

08.11.2019, 21:30 Sursa: zf.ro

¬ Agricultura a ramas cel mai dinamic sector, cu o viteza de crestere a creditarii pentru afacerile din acest domeniu de 15,4% in septembrie 2019 comparativ cu primele noua luni din 2018, in timp ce finantarile pentru industrie si constructii au cele mai mici ritmuri anuale de crestere, de 2-4% ¬ Pe palierul volumelor de creditare, soldul finantarilor pentru agricultura ramane modest, de sub 19 mld. lei, mult sub creditele pentru industrie si constructii. Creditarea pentru sectorul agricol a inregistrat cea mai dinamica evolutie in ultimul an, marcand un salt de 15,4% in primele noua luni din 2019 comparativ cu aceeasi perioada din 2018, de doua ori mai rapid fata de ritmul de crestere al creditarii private totale, dupa cum reiese din datele publicate de BNR.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare