Burse

thumbs

ANALIZA ZF. Cel mai ridicat nivel de popularitate a fondurilor de actiuni de la criza incoace: 12.700 de romani. Fondurile de actiuni au adus randamente de pana la 65% in ultimele 36 de luni

08.11.2019, 22:00 Sursa: zf.ro

Numarul investitorilor in fonduri locale de actiuni, care au potential de aduce cele mai mari randamente din industria fondurilor mutuale, dar cu riscuri pe masura, este de 12.700 de romani, potrivit celor mai recente date ale Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF), cele la septembrie 2019. Acesta este cel mai ridicat numar din anul 2009 incoace, arata datele agregate de ZF. "In trecut fondurile de actiuni au reprezentat una dintre cele mai bune solutii de protectie impotriva inflatiei. Pe termen lung actiunile raman cea mai buna alternativa de captare a cresterii economice", spune Dragos Manolescu, director general adjunct al OTP Asset Management. El spune ca aceste avantaje ar trebui sa incurajeze mai multi investitori sa economiseasca regular, eventual lunar, in fonduri de actiuni, cu un orizont investitional lung. "Eu asimilez aceste investitii regulate cu un Pilon 4 de pensii pe care mi-l fac singur, avand un orizont de 30 de ani."

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare