Banci si asigurari

thumbs

Stirea saptamanii pe pietele financiare: Treisprezece bancheri au fost trimisi in inchisoare in scandalul bancii italiene Monte Paschi pentru ca au vandut produse toxice celei mai vechi banci din lume, provocand pierderi de sute de milioane de euro

08.11.2019, 23:10 Sursa: zf.ro

Treisprezece bancheri de la Monte dei Paschi di Siena, Nomura si Deutsche Bank au fost condamnati la inchisoare vineri, dupa ce au fost gasiti vinovati ca ar fi ascuns pierderi de sute de milioane de euro la Monte dei Paschi, folosind contracte derivative complexe intre 2008 si 2012, scrie Financial Times.

Sentintele, printre cele mai dure din istorie date unor bancheri gasiti vinovati de delicte financiare, vin pe fondul unui caz care a zguduit Italia si care marcheaza ascensiunea populismului in peninsula.

Verdictul a fost livrat intr-un tribunal din era fascista, arhi-plin, facut celebru de cazurile impotriva sefilor mafiei si fostului premier Silvio Berlusconi. Sentinta urmareste sa finalizeze cel mai mare scandal financiar din Italia, o poveste de management defectuos si frauda, care a dus in 2017 la nationalizarea Monte Paschi. banca din Siena este cea mai veche banca din lume, fondata in 1472.

Judecatorul a livrat o sentinta de 7 ani in inchisoare pentru Giuseppe Mussari si Antonio Vigni, fosti manageri ai Monte dei Paschi, de 5 ani pentru fostii manageri al Deusche Michele Faissola, Michele Foresti si Dario Schiraldi, in timp ce Sadeq Sayeed si raffaele Ricci, fosti bancheri de la Nomura, au primit sentinte intre 3 si 5 ani de inchisoare.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare